Residential – Structural Alterations with Ground Floor Extensions in Biggin Hill

The Brief

To construct two ground floor extensions and to install a new steel frame to form a home office to the front of the house and an open plan kitchen / dining area to the rear of the house with an enlarged door opening with extensive external hard landscaping to provide the ‘in and out’ living space desired by the client.

The Challenge

The client continued to live at the premises so works had to be completed in a sequence ensuring that the family had access to kitchen and washing facilities throughout the duration of the works.

The Result

With constant discussions with the client about their needs and the works being carried out we were able to complete the works with minimal disruption to the family and were able to source upgraded finishes within their budgets to provide an end product that exceeded their expectations.